Blog : Reunió sobre Modernització en Benifaió
Reunión en Benifaió sobre moderización de ARJ

Les Cooperatives de Benifaió i Almussafes, els sindicats agraris i la Séquia Reial del Xúquer, representada pel seu President D. Antonio Costa Magraner i les Juntes Locals de Benifaió i Almussafes, celebraren el dia 20 de novembre una reunió en Benifaió en la qual es va posar de manifest la preocupació dels agricultors pel retard en l’execució de les obres de modernització de la ARJ que encara no han arribat a estos termes municipals.

També van assistir els alcaldes de tots dos municipis mostrant el seu recolzament i decisió de participar activament per a impulsar l’execució d’estes obres.

La difícil situació que travessa l’agricultura de la Ribera per la escassa rendibilitat dels cultius, es veu agreujada especialment en Benifaió i Almussafes al no disposar de reg localitzat, per la qual cosa esta situació afecta a la competitivitat dels seus productes.

Reunión en Benifaió sobre moderización de ARJ

 

En la reunió es va insistir en la necessitat que tant els Ministeris d’Agricultura i Transició Ecològica, com la Generalitat Valenciana, complisquen amb els compromisos adquirits amb els regants en el Conveni d’Alarcón. Recordaren que els regants de la Séquia Reial del Xúquer junt amb Iberdrola i la resta de Comunitats integrades en USUJ, van cedir a l’Administració en l’any 2001 l’ús d’este embassament que van pagar entre tots ells i, a canvi, l’Administració es va comprometre a modernitzar tota la zona de reg d’estes Comunitats.

Amb conformitat a l’estipulat en el Conveni d’Alarcón estes obres haurien d’estar terminades en l’any 2009. Els retards en la seua execució han sigut causa de nombrosos enfrontaments amb les Administracions, especialment en els processos de revisió del Pla del Xúquer que des de l’any 1998 arreplega la necessitat de concloure estes obres per a generar recursos disponibles en un sistema que té un dèficit d’aigua de 195 Hm3.

Existix el compromís de l’Estat d’executar-los a través de la Confederació Hidrogràfica de Xúquer. Els projectes estan en fase de redacció i la seua presentació en CHJ està prevista per a abril del pròxim any 2019.

Les Cooperatives van proposar constituir una Comissió integrada pels representants de totes les entitats presents per a impulsar l’execució de les obres, sol·licitant a la Generalitat Valenciana que incloga en els seus Pressupostos les partides necessàries per a executar els Projectes que encara no tenen clara el seu finançament i demanar al Ministeri que complisca amb els seus compromisos executant els Sectors amb crèdit aprovat per acord del Consell de Ministres.

Regants

Selecciona idioma:

VALENCIANO ESPAÑOL