Patrimoni cultural : Audiovisuals : Punts d'interès : Xarxa en Alta i Centre de control

Dades bàsiques

Ubicació
Guadassuar

L’any 2001 es va iniciar un llarg procés de modernització que té com a objectiu la gestió intel·ligent i sostenible de l’aigua que s’extrau del riu Xúquer.

Per a dur a terme la modernització, va ser necessari crear la Xarxa en Alta, així com les seues xarxes derivades: la de transport i la de distribució.

En tot este complex entramat de canonades, un poc més de 1.500 quilòmetres, gestionats per capçals, electrovàlvules, hidrants, punts de control i seguretat

La Séquia Real del Xúquer té un centre de control que sempre està alerta, a més de vigilar i gestionar la infraestructura.

Els tècnics reben dades en temps real de tot el traçat, gràcies a la xarxa de fibra i sense fils que la recorre.

Sabies què?

Els avantatges i beneficis de la modernització en el sistema de regadiu de la Séquia Real del Xúquer n’han sigut molts i importants.

La Xarxa en Alta permet aprofitar la diferència de cota entre el depòsit i els camps, uns quaranta metres, per a poder regar per goteig en tota la zona regable sense consum elèctric en bombaments.

El uso de abonos y pesticidas se ha reducido a la mitad, gracias al riego localizado por goteo. Ahora ya no son necesarios tantos productos químicos para los cultivos, y se retornan aguas de mayor calidad.

La millora en l’eficiència del reg ha permés reduir el consum de 392 hectòmetres cúbics a l’any a 214.

I, gràcies a l’estalvi aconseguit, la Séquia Real del Xúquer pot enviar part d’este cabal a l’Albufera, quan el parc natural ho sol·licita.

Aigua directament presa del Xúquer, que ajuda a mantindre l’ecosistema de la llacuna.

¿Vols conéixer més punts d'interés?

Anar al mapa de punts d'interés
Regants

Selecciona idioma:

VALENCIANO ESPAÑOL