Blog : La gestió de l’Aigua en el sector Agrari. Economia i Sostenibilitat.

EUMEDIA posa en marxa un Think  Tank Agronegocios del sector Agroalimentari, que reuneix periòdicament un grup de reconeguts experts per a analitzar un tema triat d’actualitat i/o rellevància per al sector.

El 7 de març de 2019 va tindre lloc el segon Think Tank Agronegocios  en la seu de la Séquia Real del Xúquer, per a tractar el tema  La gestió de l’Aigua en el sector Agrari. Economia i Sostenibilitat.

Els ponents que van assistir al debat van ser  els següents : Jaime Lamo de Espinosa (Ex Ministre d’Agricultura), Juan Valero de Palma (Fenacore), Julián Martínez Beltrán (Assessor Regants Ebre), Ángel García Cantón (UPM), Alberto Fernández (VWF Espanya), José María García Álvarez Coque (UPV),  Marta García Molla (UPV) y Pedro Arrojo (Diputat de Podemos i ExPresident *Nueva Cultura de l’Aigua).

Entre tots els assistents es va posar de manifest que les agricultures de secà estan conduint a bona part d’Espanya cap a la despoblació, tema aquest molt preocupant; van coincidir que l’agricultura espanyola en el futur serà de reg o no serà, la qual cosa accentua la necessitat d’una política hidràulica estable;  va haver-hi crítiques cap al fet que la política de l’aigua/ infraestructures hidràuliques haja canviat de Ministeri nombroses vegades en els últims deu anys (Foment – Medi ambient – Agricultura – Transició Ecològica); novament va ser objecte de debat el problema del canvi climàtic que tots van contemplar amb la màxima preocupació i sent conscients que no és alguna cosa per arribar sinó que ja està entre nosaltres i amb efectes agraris i hidrològics d’enorme transcendència. També es va abordar el possible impacte, negatiu, del *Brexit sobre les exportacions agrícoles espanyoles i especialment les vegetals que requereixen aigua per a la seua producció.

Regants

Selecciona idioma:

VALENCIANO ESPAÑOL