Aviso

LA SÉQUIA REIAL DEL XÚQUER

La Séquia Reial del Xúquer és la principal artèria del regadiu tradicional valencià. Des de fa 750 anys, esta comunitat de regants ve administrant de manera justa, ordenada i pacífica les aigües del Xúquer en les comarques de la Ribera i l´Horta Sud.

La Séquia Reial abastix 22.000 hectàrees de terres de cultiu en 20 municipis diferents, donant servici a prop de 25.000 usuaris, que prenen aigua d'una xarxa de canals i canonades que totalitza 2.842 quilòmetres de longitud. Al llarg la seua dilatada història, la Séquia Reial s'ha destacat per una posició de lideratge en el regadiu tradicional, com prova la seua implicació en la creació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer o en la fundació de la Federació Nacional de Comunitats de Regants.

En l'actualitat, la Séquia Reial del Xúquer es troba immersa en un vast projecte de modernització que culminarà un llarg procés històric de millores en la en la gestió, que a més d'augmentar l'eficiència tècnica del reg, facilita les tasques agrícoles i incrementa competitivitat productiva.

La Séquia Real i la seua Organització »

Seccions d'interés:

Estudiant,
vols emprar la nostra unitat didàctica?
Descarrega’t el nostre material
 
Investigador,
necessites estudiar el nostre arxiu?
Vore catàleg de documents
 
Visitant,
vols conéixer la nostra història?
Comença el viatge

Una gestió eficient de l'aigua

La Séquia Reial del Xúquer és depositària d'una plurisecular tradició de maneig eficaç i equitatiu de l'aigua, que es projecta hui en dia cap al futur mitjançant un ambiciós programa de modernització.
Bassa del Túnel de l'Escala
Ací s'emmagatzema l'aigua a suficient altura per a permetre el reg per degoteig sense haver d'aportar energia addicional.
 
Conduccions de transport
Estes conduccions transporten actualment l'aigua pressuritzada per al reg per degoteig i han permés reduir el consum d'aigua en la séquia.
 
Gestió informàtica
La Séquia Reial del Xúquer controla en temps real l'estat de les xarxes de distribució d'aigua per a gestionar el reg de forma eficient.
 
Consulta des del mòbil
En el futur podrem consultar i gestionar els regs des del telèfon mòbil. Veure les fases de la modernització.

Les fases de la modernització »